Om Oss

SquidFactor skapades med en enda tanke: jämna ut oddsen på arbetsmarknaden.

Det blir allt vanligare att använda begåvnings- och färdighetstester inom rekrytering och karriärplanering. Vi har sett det inom så skilda branscher som truckförare och vd-anställningar inom globala organisationer. En stor andel sökande sorteras bort i dessa tester, trots att ett flertal skulle kunna göra fantastiska väl ifrån sig på arbetsplatsen, och visa det vid intervjutillfällen.

Med SquidFactors individanpassade tjänst kan du öka din möjlighet att ta dig förbi begåvningstester. Det kommer inte gratis, och det kommer inte utan ansträngning - men det är en smal insats för att nå nästa steg i karriären, eller helt enkelt öka chansen att nå ditt drömjobb!

SquidFactor gör en del av studierna åt dig. Med hjälp av en avancerad algoritm väljer SquidFactor ut vad du ska arbeta med, och på vilken svårighetsgrad - allt baserat på vad som bäst ökar dina chanser, jämfört med dina tidigare resultat och jämfört med andra i motsvarande situation. Det är en sant individanpassat och optimerad inlärningslösning.

Vi som ligger bakom SquidFactor är en grupp med erfarenhet från psykometri, matematik, datalogi och företagsutveckling. Vi är unga och gamla, nybörjare och erfarna - men vi brinner alla för att öka dina chanser på arbetsmarknaden!

Grundare: Johan Ranstam

Med en bakgrund från såväl finans som marknadsföring har Johan Ranstam alltid strävat efter att skapa kopplingar och förstå samband. Grundade 2017 SquidFactor tillsammans med Mario Löfendolk, efter att de gemensamt skött tillsättningen av en avancerad säljroll i ett företag.

Mario Löfendolk

Mario har med bakgrund som management-konsult och positioner i företagsledande ställning sett många olika sidor av rekryteringsprocessen. Genom allt har en röd tråd löpt i form av problemlösning och att lyfta människor på väg uppåt i karriären.

Vi och utvalda samarbetspartners använder kakor och liknande tekniska lösningar så som specificeras här: kakpolicy Du kan medge användning av sådan teknologi genom att stänga denna notis, eller genom att interagera med sidan utanför den här notisen. Läs mer